Završen projekat “Nova znanja za digitalna izdanja”

Završen projekat “Nova znanja za digitalna izdanja”

8. jula 2020. godine organizovana online prezentacija veb sajtova koje su izradili učenice i učenici JU Srednje ekonomske škole “Mirko Vešović”, JU Stručne medicinske škole i JU OŠ “Marko Miljanov” iz Podgorice, što je posljednja aktivnost projekta Nova znanja za digitalna izdanja.

Prije prezentacije postignutih rezultata i veb sajtova, za učenike i učenice, kao i njihove mentore, organizovan je ručak, a tom prilikom su im uručene diplome o učešću u projektu.

Izvršna direktorka NVO InterLingua, dr Žana Knežević, kazala je da je ovaj projekat u velikoj mjeri doprinio digitalizaciji i osavremenjavanju dvije srednje i jedne osnovne škole u Podgorici.

“Mi u NVO InterLingua smo veoma srećni i ponosni na ove mlade ljude i na njihovu želju i trud da doprinesu svojim školama i zajednicama. Bilo nam je veliko zadovoljstvo sarađivati sa njima, kao i sa njihovim mentorima, ali i profesoricama i profesorima i direktorima ovih škola.

Nadamo se da ćemo u budućnosti imati još prilike da ih uključimo u naše projekte, kako bi i oni bili jednako uspješni!”, kazala je Knežević.

Projekat je započeo u decembru 2019. godine, a učestvovali su 21 učenik/ca iz 2 srednje i jedne osnovne škole u Podgorici. Osim toga, učenicima/ama su u izradi i prevođenju sajtova mentorsku podršku pružali studenti i studentkinje Fakulteta za informacione tehnologije i Fakulteta za strane jezike.

Projekat “Nova znanja za digitalna izdanja” sprovela je NVO InterLingua, uz finansijsku podršku Fonda za aktivno građanstvo – fAKT.

Zahvaljujemo se svima koji su bili dio ovog projekta!

shares