Početak projekta e-Senior – digitalni servisi za treće doba

Početak projekta e-Senior – digitalni servisi za treće doba

Sa velikim zadovoljstvom započinjemo projekat „e-Senior – digitalni servisi za treće doba“ koji se sprovodi u okviru projekta Jačanje otpornosti starijih osoba i osoba sa invaliditetom tokom COVID-19 i budućih katastrofa, posredstvom Crvenog krsta Crne Gore, a pod pokroviteljstvom Evropske unije, Austrijske razvojne akcije i Austrijskog Crvenog krsta.

Opšti cilj ovog projekta je Razvoj i unapređenje digitalnih znanja i vještina crnogorskog društva, dok je specifični cilj projekta Povećanje digitalne pismenosti stanovništva starijeg od 65 godina.

Direktna ciljna grupa projekta su 30 starijih osoba koji će proći obuku za korištenje digitalnih servisa, a krajnji korisnici su svi stari u Crnoj Gori. Očekivani rezultati su: Najmanje 300 starijih osoba učestvuje u anketiranju; 30 starijih osoba stiče znanja i vještine u oblasti IKT: zna da koristi pametne uređaje, ostvaruje video konferenciju, plaća račune onlajn, koristi društvene mreže; Sve starije osobe u Crnoj Gori imaju pristup onlajn platformi sa korisnim linkovima, brojevima telefona i tutorijalima.

Glavne aktivnosti koje će dovesti do rezultata su: Istraživanje među stanovništvom starijem od 65 godina o poznavanju i potrebi upotreba digitalnih tehnologija; Kreiranje platforme za e-servise za stare; Tri dvodnevne radionice za starije o upotrebi digitalnih uređaja. Projekat se sprovodi u Podgorici, a istraživanje na teritoriji Crne Gore.

shares