Početak projekta “Digitalni kompas za zapošljavanje”

Početak projekta “Digitalni kompas za zapošljavanje”

Započeli smo realizaciju projekta “Digitalni kompas za zapošljavanje” koji je podržan kroz program “OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE” koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje – CGO, Friedrich-Ebert-Stiftung, Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore i Politikon mreža. Projekat finansira Evropska unija.

Opšti cilj projekta je Doprinos integraciji Crne Gore u EU u oblasti digitalizacije I zapošljavanja. Specifični cilj projekta je Jačanje digitalnih I poslovnih kompetencija mladih u Crnoj Gori.

Direktna ciljna grupa projekta su 57 mladih iz Crne Gore, a krajnji korisnici sus vi mladi u Crnoj Gori. Očekivani rezultati su: povećanje znanja 12 mladih ljudi od 16-24 godine u oblastima digitalne pismenosti I poslovnog bontona; uspostavljanje mehanizma za provjeru I jačanje kapaciteta mladih u Crnoj Fori u oblasti digitalne pismenosti; 45 mladih iz Crne Gore informisano o najboljem izboru karijere za njih (na osnovu rezultata individualnih testova ličnosti).

Glavne aktivnosti koje će dovesti do rezultata su: Izrada priručnika za mlade o poslovnom bontonu I digitalnoj pismenosti; Hakademija za mlade – jačanje IT kompetencija; Škola poslovnog bontona; Jednomjesečna praksa za mlade u IT kompanijama; Kreiranje onlajn platforme digitalne pismenosti za mlade; Organozovanj etri tribune o karijernom savjetovanju za mlade.

Projekat se sprovodi na teritoriji Crne Gore.

shares