Odabrani pobjednici konkursa u okviru projekta Motivate, Activate, Participate!

Odabrani pobjednici konkursa u okviru projekta Motivate, Activate, Participate!

Video konkurs je organizovan u okviru projekta Motivate, Activate, Participate! koji NVO InterLingua sprovodi uz finansijsku podršku Evropske unije kroz projekat “Mladi Balkana za Evropu” kojim upravlja Fondacija Centar za demokratiju.

Na našu adresu je pristigao veliki broj kvalitetnih radova, što nas je posebno obradovalo, jer su mladi primijetili određene probleme u zajednici, ukazali na njih, i ponudili moguća rješenja.

Komisija koju su činili Lidija Knežević, fasilitatorka radionice u okviru ovog projekta, Emilija Dolovački, predstavnica Fondacije Centar za Demokratiju, Beograd, i doc. dr Vesna Tripković-Samardžić, saradnica na ovom projektu, imala je težak zadatak. Radovi su ocjenjivani na osnovu četiri kriterijuma: prepoznavanje teme, razrada, poruka i kvalitet izrade. Članice komisije su samostalno ocjenjivale svaki pristigli video i nakon sabiranja svih bodova, dobijeni su pobjednici.

Prvo mjesto je osvojio Nikola Čović, koji je osvojio maksimalni broj poena po svim kriterijumima. Nagrada za prvo mjesto je digitalni fotoaparat. Nikola je svoj rad nazvao “Leptir”. Uz prijavu na konkurs, Nikola je naveo da “leptir iako je mali, može da dovede do velikih promjena u prirodi. Upravo je taj leptir nama potreban, malo djelo, od velikog značaja koje će nas natjerati na još veće promjene. Taj leptir predstavlja nas same, našu želju, motivaciju, akciju i uspjeh“.

Drugo mjesto na konkursu za najbolji video pripalo je Dunji Sekulović, i kao nagradu će dobiti mobilni telefon. Dunja je kroz svoj rad pokazala koliko je važno da se svi zajedno aktiviramo kako bismo učinili život u našim zajednicama boljim i kvalitetnijim!

Treće mjesto je osvojila Zara Žugić, i njoj pripada pametni sat. Zara je ukazala na važnost promjena u zajednici i apelovala na mlade da upravo oni budu pokretači tih promjena.

Dodjela nagrada će biti upriličena na završnom koktelu projekta Motivate, Activate, Participate! koji će biti održan krajem mjeseca. Čestitamo dobitnicima i zahvaljujemo se ostalim učesnicima. Nadamo se da će svi nastaviti da budu aktivni i kreativni!

shares